uitvaartbegeleiding

Vakantie

Kim pors uitvaartbegeleidster bij de vlinder
Kim pors uitvaartbegeleidster bij de vlinder

Wegens vakantie is onze winkel gesloten van maandag 9 oktober tot maandag 23 oktober.

Bij overlijden zal Kim Pors de uitvaarten in deze periode begeleiden, zij is bereikbaar op

06-22281158.

Uitvaartbegeleiding De vlinder

Esther van Harlingen  &    Kim Pors
Esther van Harlingen & Kim Pors

 

 

 

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met het overlijden van een dierbare. Familie en vrienden kunnen met een mooie uitvaart hun gevoelens tot uiting laten komen, de laatste wensen van een overledene respecteren en het verlies een plek geven.

De manier waarop afscheid wordt genomen van een overledene speelt dus een belangrijke rol bij het verwerkingsproces.

 

Wij proberen de individuele wensen van de familie en de nabestaanden zoveel mogelijk te realiseren, 

van de bloemen tot de kist en het monument.

In overleg met de nabestaanden zult Esther samen met u de gehele regeling van de uitvaart bespreken.

Zoals de afscheidsplechtigheid op het crematorium, begraafplaats of in de kerk. Bij ons is elke uitvaart anders want ieder mens heeft zijn eigen levensweg bewandeld en daar zullen we bij het afscheid ook zeker aandacht aan schenken.

 

Het betrekken van de familie en nabestaanden

staat bij Esther van Harlingen van uitvaartbegeleiding 

de vlinder dan ook hoog in het vaandel.

Fotografie Soll Created Schiedam
Fotografie Soll Created Schiedam

Wat moet er allemaal gebeuren na het overlijden

 

Het regelen van een uitvaart is zo persoonlijk als het leven zelf. Door uw wensen op papier te zetten komen uw nabestaanden bij uw overlijden niet voor moeilijke keuzes te staan.

 

Maar het gaat bij een uitvaart niet alleen om de invulling ervan, echter ook de financiering verdient alle aandacht. Afhankelijk van uw wensen, zoals een extra volgauto, een speciale grafsteen, stijgen de kosten. Een gemiddelde uitvaart kost al gauw tussen de € 3.000,00 en de € 6.000,00.

 

Het blijkt maar al te vaak dat er geen verzekering is afgesloten of het verzekerde bedrag veel te laag is. De nabestaanden dienen dan na uw overlijden het tekort zelf aan te vullen.U kunt dit voorkomen om een (aanvullende) uitvaartverzekering af te sluiten. Met de uitkering hiervan worden de kosten van uw uitvaart opgevangen.

De premie voor de uitvaartverzekering kunt u per maand betalen. Ook kunt u er voor kiezen een eenmalige koopsom te storten. Oudere mensen hebben veelal al geld gereserveerd om de kosten van de uitvaart te regelen. Een koopsom storten is goedkoper en u bent er zeker van dat er een uitkering komt na uw overlijden. Met het overgebleven geld kunt u verder doen wat u wilt.In sommige gevallen heeft de koopsomverzekering nog fiscaal voordeel als buitengewone uitgaven.

 

Esther van Harlingen van uitvaartwinkel de Vlinder neemt graag de tijd voor u om uw wensen te bespreken en een overzicht van de kosten te maken.

Belangrijk om te weten: u bent vrij in de keuze van een uitvaartondernemer, ongeacht waar u bent verzekerd. Een natura - verzekering keert geen geld uit, maar geeft in uw polis de diensten aan, die kunnen worden verkregen. Een kapitaalverzekering keert bij overlijden een bepaald bedrag uit. Hiervan kan de uitvaart geheel of gedeeltelijk worden betaald.

 

Als Esther komt, wat moet er dan gebeuren. Ik heb een aantal zaken voor u op een rijtje gezet die snel na het overlijden moeten gebeuren.

  

 •           verzorging/opbaring van de overledene
 •           aangifte van overlijden in de desbetreffende gemeente
 •           rouwbrief en rouwadvertenties
 •           kist, bloemen, rouwvervoer
 •           condoleanceavond
 •           de uitvaartdienst, de begrafenis of crematie
 •           condoleance en koffietafel

 


 

Jan plezier
Jan plezier
Familie Asselmans bedankt voor het gebruik van de foto's
Familie Asselmans bedankt voor het gebruik van de foto's
uitvaart truck
uitvaart truck
uitvaartbus
uitvaartbus

Verzorging van de overledene

 

Na het overlijden is het van belang dat de overledene gewassen en verzorgd wordt, als dit noodzakelijk is. Familie en of nabestaande kan hierbij een grote bijdrage leveren en meehelpen met het wassen en het aankleden van de overledene. Zo kan ook zelf make-up en de haren van de overledene gedaan worden door een familielid, zei weten zelf het beste hoe hun dierbare er altijd uitzag.

Als iemand in het ziekenhuis overlijd wordt al een deel van de verzorging in het ziekenhuis gedaan, ook in het ziekenhuis kunt u aangeven dat u hierbij aanwezig wilt zijn.

Thuisopbaren of in het rouwcentrum

 

Thuisopbaren is bijna altijd mogelijk, dit kan op het eigen bed of op een opbaarplank met koeling. De nabestaande kunnen zelf bepalen welke mensen er thuis afscheid kunnen nemen en kunnen zelf de tijd bepalen om dit te laten plaatsvinden.

De nabestaande kunnen zelf op elk moment van de dag bij hun dierbare zijn, dit gebeurd dan in een eigen vertrouwde omgeving, het voordeel hier van is dat u geen afspraken hoeft te maken om zelf bij uw dierbare te zijn.

Het is wel belangrijk dat de overledene makkelijk het huis uit gedragen kan worden op de dag van de uitvaart.

De uitvaartverzorgster komt dagelijks langs om de conditie van de overledene te controleren.
Wij maken altijd gebruik van koelapparatuur, om de omgevingstemperatuur op een geschikte temperatuur te houden. De overledene kan ook op het bed worden gekoeld met een bedkoeler, deze koelt de overledene onder het lichaam.

Kiest u voor een opbaring in de kist hebben we hier een kist koeler voor de koeler wordt op een schaarwagentje geplaatst en daarop de koeler en de kist de kou van de plaat koelt dan door de kistbodem heen. Om het schaarwagentje zit een rokje zodat dit er netjes uitziet en de schaarwagen en de koeler niet zichtbaar zijn.

Uitvaartcentrum
Wij maken van een aantal rouwcentra in de regio gebruik, ook buiten de regio kunnen wij uw uitvaartbegeleide.

 Begraven

Op de begraafplaats komt u algemene grafakkers, katholieke grafakkers tegen en op sommige begraafplaatsen ook islamitische grafakkers.
Voor kinderen zijn er speciale kinderakkertjes op de begraafplaats.
 

 Familiegraf
In een familiegraf worden drie familie leden begraven.
Een familiegraf wordt uitgegeven voor twintig  jaar. Deze kan na twintig jaar met telkens tien jaar worden verlengd. Vaak kan dit door de rechthebbende van het graf worden gedaan, diegene mag ook bepalen wie er in het graf mag worden begraven. Op en aantal begraafplaatsen is het mogelijk om bij leven al een plekje uit te zoeken. De begraafplaats adviseert u graag over de mogelijkheden op de begraafplaats van uw keuze.

 

 Algemeen graf
In een algemeen graf worden ook drie overledenen begraven.
Deze overledene zijn geen verwante van elkaar, er wordt begraven op binnenkomst. U kunt hier ook geen eigen plekje uitzoeken. De wettelijke grafrust is vastgesteld op tien jaar, maar het algemene graf blijft tussen de tien en vijftien jaar instant.

 Het algemene graf kan niet worden verlengd, zoals bij het familiegraf.


Keuze crematorium

 

 

 

 

 

 

Crematorium en Begraafplaats Beukenhof

 

In de drukke Randstad ligt aan de rand van Schiedam het rustige en bosrijke Beukenhof. Hier vindt u ook het gelijknamige Yarden Crematorium en Begraafplaats Beukenhof. De rust van de omgeving en de warme en eigentijdse inrichting maken Yarden Beukenhof tot een bijzondere plek om afscheid te nemen en te herdenken. Crematorium en Begraafplaats Beukenhof beschikt over:

Begraafplaats en gedenkpark
Familiekamer voor nabestaanden
Aula met 140 zitplaatsen en capaciteit voor 200 belangstellenden
Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de crematieruimte
Uitgebreide cateringmogelijkheden
Avondplechtigheden zijn mogelijk
De Koffiehoek; vroege ontvangst, napraten, rustpunt tijdens bezoek

 

Klik op de link hieronder voor het muziekboek.

 

https://www.yarden.nl/web/file?uuid=a6839a21-3a33-4ed6-8927-3ed89d2758ea&owner=1b4a2fc9-c14e-4f34-920d-c78c5d730846&contentid=1957


 

 

page loading