Nadat uw dierbare overleden is, zal hij of zij voor de laatste keer verzorgd worden. Het lichaam wordt gewassen, de haren worden gekamd en uw dierbare wordt aangekleed. Als u dat wilt, kunt u als nabestaande een grote of kleine rol spelen bij deze respectvolle laatste verzorging. U kunt zelf de kleding uitzoeken, helpen met wassen, de haren kammen en eventueel de make-up doen.

 

Als iemand in het ziekenhuis overlijdt, wordt een deel van de laatste verzorging in het ziekenhuis gedaan. Ook dan is het mogelijk te helpen of hierbij aanwezig te zijn. U kunt dit aangeven bij de verpleging, zodat zij dit door kunnen geven aan het verzorgingsteam. 


Als de verzorging is gedaan, is het moment aangebroken om over de invulling van het afscheid na te denken. In een vrij korte tijd moeten een hoop beslissingen worden genomen. Onder anderen over begraven of cremeren, de rouwkaart, waar het afscheid moet plaatsvinden en de muziek. 


Natuurlijk is het ook mogelijk bij leven al na te denken over de diverse mogelijkheden. Dat maakt het later voor uw nabestaanden makkelijker om een passend afscheid voor u te organiseren. 

Opbaren of uitvaartcentrum

Opbaren  of uitvaartcentrum

Begraven of cremeren

Begraven of cremeren

Afscheidsdienst

Afscheidsdienst

Kisten en wades

Kisten en wades

Kaarten en advertenties

Kaarten en advertenties

Locaties

Locaties

Bloemen

Bloemen

Muziek

Muziek

Fotografie

Fotografie

Vervoer

Vervoer