Uitvaartwinkel De Vlinder

In februari 2004 hebben wij op de Hoogstraat in Schiedam onze uitvaartwinkel geopend. In die tijd een gedurfde onderneming, want praten over de dood dat deed je toen niet. En dat is nu precies wat wij wilden veranderen.

 

Wij hopen dat de aanwezigheid van onze winkel eraan heeft bijgedragen dat de onderwerpen ‘sterfelijkheid’, ‘dood’ en ‘afscheid nemen’ steeds meer uit de taboesfeer zijn verdwenen. Wij willen mensen een plek bieden waar zij in alle rust hun verhaal kwijt kunnen. Gewoon onder het genot van een kop koffie, met een lach en een traan, praten over dat wat hen bezig houdt.

 

Het aanbod in onze winkel is divers en dat maakt het heel laagdrempelig om bij ons binnen te stappen. Sommige mensen merken in eerste instantie niet eens dat ze een uitvaartwinkel binnenlopen. Ze kijken naar snuisterijen als engeltjes, boeddha’s, wierrook, kaarsen en sieraden en beseffen pas na een tijdje dat er ook urnen en gedenkstenen staan.

 

Het is begrijpelijk dat mensen het moeilijk vinden om over de dood te praten. Bezig zijn met je eigen sterfelijkheid is heel confronterend. Tegelijkertijd kan het fijn zijn om met iemand te praten over de vragen die je bezig houden en kan het rust bieden om dingen alvast te regelen en vast te leggen.  

 

Wij staan in ieder geval altijd open voor een gesprek, dus kom gerust kennis maken en stap eens binnen voor een kop koffie of thee.

Uitvaartwinkel De Vlinder is geen webwinkel

Uitvaartwinkel De Vlinder is geen webwinkel.

Op onze website vindt u een selectie uit de diverse producten die wij vanuit de winkel aan de Hoogstraat in Schiedam verkopen. Er is zoveel verkrijgbaar en het assortiment wisselt regelmatig, waardoor het onmogelijk is om ons gehele assortiment op de site te laten zien.

Daarnaast heeft het uitzoeken van herdenkingssieraden, gedenkstenen, urnen of andere aanverwante artikelen vaak een emotionele lading. Daarom vinden wij het prettig u persoonlijk in onze winkel te adviseren en u te helpen de juiste keuzes te maken. 

 

Als u zeker wilt zijn dat wij aanwezig zijn en tijd voor u vrij kunnen maken, dan is het handig een afspraak te maken. Bel of mail ons gerust of vul het contactformulier in. 

Herinneringssieraden

Herinneringssieraden

Gedenkstenen

Gedenkstenen

Urnen

Urnen

Diversen

Diversen

Contactformulier

Contactformulier

Openingstijden

Openingstijden

Baby en Foetus uitvaartmandjes

Baby en Foetus uitvaartmandjes